maanantai 7. huhtikuuta 2014

Devon part 2

Tänään oli kyllä sellanen päivä, että itse mother nature tökki suoraan silmään ja taivaalta lenteli kissoja, koiria ja kolmen tonnin rekkoja niskaan. Me tehdään siis jokainen tän reissun aikana kolme ohjattua projektia ja yks mikä meijän piti itse suunnitella ja toteuttaa alusta alkaen. Mun ryhmän projekti oli tutkia tän alueen mäyräkantaa ja oltiin suunniteltu, että laitetaan riistakameroita niiden pesien lähelle ja kerätään mahdollisimman paljon dataa, että voidaan tehdä myöhemmin se varsinainen tutkielma. Jokainen ryhmä koostui neljästä oppilaasta ja jokaisella ryhmällä on oma mentori keneltä voi kysyä apuja. Meidän mentori kehotti menemään lauantai iltana kyttäämään niitä mäyriä, koska jos niitä ei jostain syystä esiinny niin meidän pitää keksiä joku toinen idea.



Noh, siinähän se lauantai-ilta kykittiin sateessa kiikarit naamalla kolme tuntia, eikä nähty ristin sielua. Joten oli pakko keksiä joku toinen idea, päätettiin mennä lähi rannalle tutkimaan rannalle huuhtoutuneita vesikasveja, maaperäisiä kasveja, ötökkäkantaa, roskia ja vähän sitä sun tätä. Muun muassa etäisyyksien ja korkeuksien mittailua (Johon ajateltiin käyttää tunti, missä meni noin viis tuntia). Tehtiin siis suunnitelma tälle päivälle ja mentiin puhumaan meidän mentorille, joka totesi että "hei hyvä suunnitelma tehkää molemmat varmuuden vuoksi". Siinä missä mun kaverit kävi uimassa, kokkaili ja vietti laatuaikaa, me oltiin jo aamukuudelta rannalla. Vietettiin siellä koko aamupäivä, kunnes lähettiin korkealle kukkulalle asettamaan riistakameroita. Sen jälkeen takasin rannalle, jonka jälkeen takasin kukkulalle. Oltiin liikkeellä 14 tuntia yhteensä.


Muuten olisin varmaan ihan okei tän kanssa, mutta törmäsin aamulla aukinaiseen ikkunaan ja mun silmä kulma oli kipeä ja turvonnut koko päivän. Kun oltiin asettamassa riistakameroita, olin katse maassa kun etsin mäyrän koloja, joten törmäsin johonkin ihme piikki kasviin; mulla on koko otsa täynnä ruhjeita ja jouduin nyppimään niitä piikkejä varmaan puolituntia siellä kentällä. Samalla tiedostaen, että kaikki muut on sisällä pitämässä hauskaa, ei kyllä naurattanut. Olis pitänyt käyttää vähän enemmän aikaa, kun se viis minuuttia tohon projektin päätökseen. Ainakin noi maikat tietää, että me oltiin ainoot ketkä oikeasti käytti aikaa tohon projektiin, jos se vaikka näkyis arvosanassa!

Nyt ollaan baarissa ryyppäämässä opiskelemassa, huomenna on pitkä päivä sekä mäyrien, että vesihämähäkkien kanssa ja illalla koe. En malta odottaa, että pääsee takasin Cambridgeen...

                                                                           XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti