keskiviikko 13. marraskuuta 2013

What does the fox say? Ja muita kysymyksiä.

Viimeisten viikkojen aikana meille on koulussa toitotettu miten aika juoksee ja pitäisi päättää viimeisen vuoden loppu projektin aihe. Me tehdään siis jokainen oma tutkimus projekti, minkä aihe saa olla mikä vaan maan ja taivaan välillä, kunhan se liittyy jollain tavalla biologiaan. Aihe pitäisi olla tiedossa tammikuuhun mennessä, koska koko kevät on kuulemma sen tutkimuksen suunnittelua ja valmistelua ja viimesenä vuonna se sitten toteutetaan. Saman tyyppinen juttu kuin kandi Suomessa siis.


Mulla ei tietenkään ole mitään havaintoa mitä se voisi olla. Lähinnä ensin pitää miettiä tutkimuksen budjetti, mikä rajaa kaikki Afrikan norsujen pariutumisrituaalien tai jääkarhujen ja jäätikoiden sulamisen havainnoinnit. Toki niitäkin voisi ruveta kirjallisuuden kautta kahlaamaan, mutta paljon mielenkiintosempaa on mun mielestä tehdä joku konkreettinen tutkimus ja perustaa se työ omiin havainnointeihin ja materiaaleihin.


Budjetin puolesta pitääpi siis pysytellä joko Suomen tai Englannin rajojen sisällä, enkä osaa vielä päättää kumpi. Suomessa voisin tutkia esim. Pookin lintujen pesintää, hirvi/susi kantaa tai itämerta, mistä löytyisi jo nyt paljon sanottavaa. Tai jos tutkisi vaikka saimaannorppia, voisi lyöttäytyä wwf:n kanssa yhteen ja saada ehkä sitä kautta apuja.


Toisaalta meille painotettiin miten tärkeä se projekti tulee olemaan tulevaisuuden kannalta ja miten se vaikuttaa siihen mistä saa töitä koulun jälkeen. Ihan kun mulla olisi mitään hajua mitä mä haluan tehdä koulun jälkeen? Onneks on se muutama viikko kuitenkin aikaa, ei se auta kun keittää kahveet pistää aivot höyryymään.
                                                                            XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti