maanantai 22. lokakuuta 2012

Ohjeita Biologian opiskelijoille!

Kymmenen askelta, miten kirjoittaa laboratorio raportti menestyksekkäästi:

1. Raportti kannattaa ehdottomasti aloittaa viimeisenä päivänä, mutta senhän te kaikki toki tiesittekin.

2. Mene kirjastoon, mielummin vähän myöhemmin iltapäivällä, jottet pilaa työniloa turhalla keskittymisen määrällä. Tällöin saat myös kellon vilkuilusta kivasti adreanaliiniä ja työn tekeminen pieni pelko perseessä lisää huomattavasti itsevarmuutta!

3. Aloita kirjottaminen selvittämällä mitkä kaikki materiaalit pitää lukea, etsi mahdollisia nettisivuja jotka auttaa prosessissa ja suunnittele miten aloitat raportin. Tässä vaiheessa facebook on pakko käydä tarkistamassa, ettet varmasti ole missannut mitään tärkeää.

4. Aloita materiaalien lukeminen. Lue ensimmäinen lause uudestaan, jotta varmasti ymmärrät sen. Lue se vielä kerran, koska et ymmärtänyt. Avaa sanakirja avuksi ja siirry seuraavaan lauseeseen.

5. Tässä vaiheessa kannattaa tekstailla kavereiden kanssa, mitkä on illan suunnitelmat jottet varmasti tylsisty siihen ajan määrään mikä jää raportin teon jälkeen. Kannattaa sen jälkeen katsoa kelloa, huomataksesi maapallon kahdeksannen ihmeen: kirjaston kellot tapaa joskus hypätä ihan röyhkeästi tunnin eteenpäin, silmänräpäyksessä!! Wau!! Jännä elämä.

6. Palaa raportin tekoon aloittamalla materiaalien luku alusta. Myös ajatuskartta kannattaa tehdä moneen kertaan, se on ihan äärimmäisen tärkeää asioiden selkeyttämiseksi. Facebook ja sähköposti on myös hyvä tarkistaa tässä vaiheessa.

7. Käynnistä aivot ON-asentoon ja aloita oikesti raportin kirjoittaminen.

8. Nälän ja väsymyksen tullessa on hyvä siirtää raportti seuraavalle päivälle, sillä palautus aika on VASTA klo. 17.00.

9. Väsää raporttia koko seuraava päivä, tässä vaiheessa ymmärrät miksi tehtävä annettiin tehtäväksi VIIKKO sitten. Alennu madon tasolle ja pyydä apua kämppäkavereilta :D

10. Jatka raporttia kämppisten kanssa, paniikissa ja hutaisten. Lähde 16.45 juoksemaan koululle ja palauta se määrättyyn paikkaan 16.57, juuri ajoissa.

Elikkä ei näin. En yhtään tajunnut, miten paljon ks. tehtävän tekeminen tulee kestämään, sillä olin ajatellut että se menee läpi parissa tunnissa. Tää oli onneks vasta ensimmäinen varsinainen palautustehtävä ja tästä lähtien aloitan kaikki tehtävät heti kun ne annettaan! Kävi sen verran hyvä tuuri, että kämppiksen tyttöystävä lukee Biologiaa myös yliopistossa ja se oli tehny vastaavan tehtävän pari viikkoa aikasemmin ja sain siltä paljon apuja. Eli pitäis tulla ihan hyvä arvosana toivon mukaan :)

Nyt punaviiniä ja rentoutumista kämppisten kanssa, oli meinaan sen verran stressipitoinen päivä!

xxx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti