keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Rocky Road of Laura's Kitchen

Lämpimästi tervetuloa Lauran keittiöön, niin jauhopeukalot, naamat sekä nenät. Ajattelin ottaa tavaksi julkaista mun hyväksi todetut reseptit, epäonnistumisien katkerat räkäkyyneleet sekä julkaista muutamia kikkoja miten asiat meikäläisen keittiössä hoidetaan. Uhrimaistajina toimii niin kämppis raukkelit, kuin kaveritkin (terkkuja vaan tytöt, sanokaa hyvästit dieteille).

Tänään leivotaan puutarhamustikkapiirakkaa, ajattelin kokeilla sellaista itse ideoimaa reseptiä, missä mustikat ei menekkään uuniin vaan säilyy sellaisina mehevinä ja raikkaina. Käytin vähän apuna kinuskikissan ohjenuoria, mutta resepti on itse kehittämä. Ja sehän meni osimoilleen näin:

Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Täyte
2.5 liivatelehteä
1 kananmunan valkuainen
100g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 dl sokeria
2dl kermaa
1dl maitoa
tilkka Vanilja uutetta

Pensasmustikoita oman maun ja visuaalisen silmän mukaan. Meikäläisellä meni 350g.

Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vispaa mukaan meininki leissoniin. Lätki taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (en ottanut aikaa, otin pois kun näytti kypsälle).

Kikka ykkönen: Kiedo piirakkapohjan reunoille foliota, jotta ne ei turpoile ympäriinsä uunissa, vaan pysyy nätisti ruodussa vuuan reunoilla.


Kikka kakkonen: Hyvä kokki pitää huolta kurkun kostutuksesta, kyseessä on väliaika hömpsyt piirakan ollessa uunissa.

                                                   Bells viskiä Jack Daniel lasissa? Noh, menee.

Kikka kolmonen: totea kikka ykkönen epä menestyksekkääksi ja palaa kikka kakkoseen hetkeksi aikaa.


Täyte: Laita liivatin lehdet kylmään veteen hetkeksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Keitä sokeri, kerma ja maito ja lisää joukkoon esim. Vanilja uutetta tai tuoretta vaniljaa. Purista liivatin lehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kattilassa muiden ainesten kanssa. Anna jäähtyä hyvin, samalla sekottaen. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja asettele mustikat. Anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

Kikka nelonenAsettele mustikat kauniisti This is the fun part, heittele mustikat miten sattuu ja laula samalla jotain jammailevaa musiikkia.



Vinkki viitonen: Kutsu kaverit kylään piirakalle, parempi olla lihava yhdessä kuin yksin!


Ja oli muuten aika helevetin hyvää piirakkaa ;)

Näihin kuviin ja sokerihumalaisiin tunnelmiin! Vietin eilisen illan Lontoossa viini-ja olut maisteluissa (Pakollisessa koulutuksessa duunia varten), kerron siitä vähän lisää kun löytyy aikaa kirjoitella.

                                                                     XXX

2 kommenttia:

  1. Hahaha sinä ja sun kikkakolmoset :DD en tajua mitä yritit tolla foliolla siis? ;DD ja saitko sen revittyä tuolta taikinasta hyvin? :D:Dhahahahaha ikävä <3

    VastaaPoista
  2. Siis jos siin ei olis ollu tota foliota ollenkaan ni ne reunat ois valahtanu pohjalle, et se autto siis vahan mut ei niin paljon ku oisin halunnu ! ja se ei ollu siin kiinni yhtaan ni ma vaan nostin ne pois :D

    VastaaPoista