lauantai 1. maaliskuuta 2014

Muumimamman marjamehu

Käytin äsken tunnin siihen, että keitin itselleni riisipuuroa. Maitoa riitti vaan yhteen annokseen, muuten olisin toki keittänyt vaikka koko viikoksi. Oli kyllä sen arvoinen indeed! Tiedättekö, kun tekee jotain niin paljon mieli, ettei asian yli eikä ympäri oo menemistä? Noh, meikäläinen ainakin kuuluu siihen ritarikuntaan kenellä ei ole mitään itsehillintää. "Hei, olen Laura, heikkouksille altis holisti, takana kaksi päivää ilman suklaata ja neljä tuntia ilman kahvia". Ettei nyt ihan luistuta raiteilta, palaillaan siihen Lontoon reissuun!


Meillä oli siis alkuviikosta sellainen töiden puolesta pakollinen koulutus ilta Lontoossa. Lähdin sinne aika skeptisin mielin, kyseessä ei kuitenkaan ole se ala mille aijon jäädä, kunhan nyt yritän häätää matin kukkarosta veks. Se koulutus järjestettiin yhdessä ketjun pubeista ja siellä oli porukkaa niin Lontoosta, Birginhamista kuin Cambridgesta. Oli kyllä puput ja peurat housuissa, kun moni kymmenisen yleisön edessä piti esitellä itsensä ja kertoa mistä on yms yms.


Ilta meni loppujen lopuksi kuitenkin aika letkeästi, viimeistään siinä vaiheessa kun päästiin maistelemaan aleja (pintahiivaolut suomeksi?) ja viinejä rupesin olemaan paloauton punaisen sijaan sellanen hehkeä possun pinkki. Okei, ei se ollut niin paha, aluks vaan vähän jännitti. Jäi mieleen ihan hirveesti informaatiota, miten olut ja viini valmistetaan ja minkälaisia eroja niissä on. Viinin maistelu on itseasiassa aika hauskaa puuhaa, vois mennä joskus ihan oikeaan sellaiseen.


Jos ette ole aleja ennen maistellut, suosittelen kokeilemaan! Mun lemppareita meijän pubista on White Portobello, Nutty Black ja Nicholsons Pale Ale. Jälkimmäistä saa vaan Nicholsonin pubeista (meijän pubi on osa sitä ketjua siis), kahta muuta saa varmasti muualtakin. Valkkareista lemppari oli Pinot Gricio ja Sauvignon blanc, punaisista Rioja sekä talonviini (Coopers Tempranillo). Mikään ei kuitenkaan voita vanhaa kunnon Jack poikaa kokiksen kera! (Terveisiä äidille, en mä oikeasti ole mikään alkoholisti!)

                                                                           XXX


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti