maanantai 10. maaliskuuta 2014

Vodkaa ja pikkupurtavaa

Pitää tulla vähän leijumaan, kun kerrankin täällä saarella ei lentele kissat ja koirat niskaan. Eilen oli sellainen kesän tuntuinen lämpöaalto, menin toppi ja legginsit päällä meijän pihalle nauttimaan auringosta. Mikäs siinä kahvia juodessa, auringon lämmittäessä talven kalventamia pullaposkia ja lintujen heleän tsirpityksen ympäröimänä. Tuli ihan lämpimät muistot viimevuoden pulujen rääkymisestä serenaadista mun ikkunalaudalla aamu kuuden aikaan. Ihanan boostin antoi tälle viikolle, oon mun kalenterin mukaan buukattu aamusta iltaan seuraavat seitsemän päivää.


Viime viikonloppu oli muutenkin aika mukava, oltiin perjantaina naamat Vodkan maistelu kemuissa. Se on sellainen Russian Societyn järjestämä tapahtuma, missä eri maiden societyt oli myymässä perinteisiä juomia ja ruokia, lähinnä painottuen siihen Vodka valikoimaan. Olin auttamassa Finn Societya sen verran, että leivoin roppakaupalla korvapuusteja ja karjalanpiirakoita. Sen lisäksi meillä oli ruisleipiä poron lihalla, ruisnappeja mätitahnalla, koskenkorvaa, lakuja, salmaria, terva likööriä, minttuviinaa sekä lakka- ja tyrni likööriä.


Lauantai aamuna olo oli kun rekan liiskaama, eikun tupla espressot naamaan ja töihin. Voisin tästä lähtien pitäytyä niissä viinin maisteluissa, noi kirkkaiden simailu on vähän turhan tujua meikäläisen makuun!

                                                                             XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti