lauantai 4. toukokuuta 2013

Lepposa lauantai

Ah ihanuus, viettelen täällä itselleni sallimaa vapaapäivää (ja kummasti nyt sitten tekee mieli opiskella?). Palautin eilen meribiologian esseen, aiheena " Oil pollution- Effects of oil pollution on seabirds and marine mammals" ja oli kyllä törkeen mielenkiintosta lukea kaikkia artikkeleita tohon liittyen. Samalla aika järkyttävää, kaikki ootte varmaan nähneet niitä kuvia missä linnut ja eläimet päristelee öljyssä, mutta en oo tiennyt miten laajasta ja massiivisesta onglemasta on oikeasti kyse.



Exxon Valdezin öljylautta onnettomuuden (-89) seurauksena kuoli 300 000 merilintua, mm. yhden lintulajin populaatio kutistui 97% pahimmilla alueilla. Tää onnettomuus ei kuulu edes top 10 isoimpien öljylautta onnettomuuksien listaan. Tän onnettomuuden seurauksena mereen valui n.50 miljoonaa litraa öljyä, kun taas Deepwater Horizonin räjähdyksessä Mexicon Gulf lahteen valui 530 miljoonaa (!) litraa öljyä.



Öljy on siitä kettumainen, että se on melkeen täysin biohajoamaton ja sisältää paljon myrkkyjä. Kuvittele sellainen tilanne, että kävelet kadulla, ja sun ympärillä on paljon muita ihmisiä. Yhtäkkiä hengitysilma alkaa tuntua raskaalta ja huomaat hengityksen olemaan joka henkäyksellä vaikeampaa ja huomaat, miten kaikki ihmiset sun ympärillä tuupertuu maahan ja pikku hiljaa kuolee, koska ilma on muuttunut myrkylliseksi. Näin kuvailtiin yhdellä nettisivulla vertauskuvallisesti sitä, mitä näille miljoonille linnuille tapahtuu. Eikä vaan lintuja, vaan myös delfiinejä, hylkeitä, kilpikonnia yms.
Jeah, vähän oli pakko avautua kun ahdistaa tälläset asiat.

Eilen oli tosi mukava päivä, otettiin aurinkoa, syötiin hyvää ruokaa Kristan kanssa ja katottiin illalla lätkää. Mä lähin sen jälkeen vielä kaverin kaverin synttäreille, kruunas vielä kivasti päivän.


Kristan kotikuja ja kesäinen ilta.


Ostin Asdasta kreikkalaista cuscusta ja pestopastaa aurinkokuivatuilla tomaateilla. Riittää pariin annokseen ja maksoi vaan 3puntaa, ihana tää valmisruoka kulttuuri.


Koti kisakatsomo opiskelija tyyliin. Suomi voitti jee!

Tänään aamulla sato vettä, sitten porotti aurinko: menin ulos niin alko satamaan vettä ja nyt kun käperryin mun huoneeseen, ulkona paistaa taas. Aina niin eksoottinen Englanti <3

                                                                      XXX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti